Capítol 10: La Diva màgica!

Tast vertical de BARZEN EDITION ALTE REBEN. MOSEL (Alemanya)

El passat 22 de novembre, es va realitzar al Restaurant VadeBacus de Sant Cugat del Vallés, un tast vertical de Rieslins Barzen “Alte Reben” des de el 2004 al 2011 i passant per tots els tipus de nivell Pradikat amb el que es van vinificar.

El tast, que va ser perfectament maridat per la cuina del restaurant, el va dirigir l’enòleg i propietari de la marca, l’Alexander Barzen conjuntament amb l’amic Oscar Gallifa, entusiasta (yonky), importador i distribuïdor de la marca a tot l’estat.

Entre els assistents es trobaven amants del Riesling, seguidors de la marca, enòlegs i sommeliers i la vetllada va transcórrer entre un bon ambient de coneixement i somriures. Una gran opera alemanya en quatre actes on les velles i belles Dives van desfilar per un escenari de pissarra deixant el públic emocionat i sense paraules.

Un tast vertical de vins nascuts d’una sola vinya de nom Burger Wendelstück que te una edat de quasi 150 anys, ja que va ser platada al 1889 i la fil·loxera no hi va entrar mai. La vinya està situada en un vertiginós coster de pissarra aeil (Alemanya) al marge del riu Mosel que dona nom a la zona vitivinícola. Les paraules “Alte Raben”  volen dir “Vinyes Velles” en alemany.

Els vins segons ordre de tast, marcada per els nivells de sucre residual. Mateix ordre a la fotografia:

Alte Reben Trocken Spätlese 2004: Bona anyada a Mosela on el fred va donar un caràcter més àcid als vins, color groc daurat amb molta tipicitat i no massa evolucionat per ser un 04, punxant i vibrant a la entrada, marcada mineralitat i records de flors i mels barrejades amb elegants toffes. Un dels millors de la nit!

Alte Reben Trocken Auslese 2005: Anyada més calorosa i amb certa botrytis, color daurat però amb menys capa que el 04, presència de cítrics com llimona i taronja que li donen un caràcter viu i molta amplada, finals balsàmics on predomina el romaní. En el seu punt!

Alte Reben Trocken Auslese 2006: Gran any de verema tardana i molt sana. Lleuger groc palla amb certs aromes reduïts i plàstics que al marxar el converteixen en un jove i vibrant riesling que inunda la boca des de el principi. Salinitat marina!

Alte Reben Trocken Auslese 2007: Excel·lent anyada representada en un riesling de llibre, groc palla, reflexos verdosos i un perfum floral i penetrant. Aire de Primavera!

Alte Reben Trocken Auslese 2009: Any equilibrat i molt bo, color brillant i verdós amb un primer nas un pel bullit que un cop es va obrin mostra tot el potencial de l’anyada amb una gran amplada, mineralitzat i presència. La jove promesa!

Alte Reben Trocken Auslese 2011: Anyada bona i similar a la del 09, color pujat, a l’alçada del 07, una certa evolució que acompanyada d’una gran reducció al nas, no deixa mostrar les particularitats d’aquest vi. La seva acidesa ens indica que, com sempre penso, és un crim obrir rieslings alemanys d’anyada actual. Infanticidi!

Alte Reben Feinherb Auslese 2004: De color molt menys evolucionat que els Trocken donat un nivell de sucres residual més alt,  te una dolçor elegant i aromes florals molt persistents, el pas del temps li ha robat punch d’acidesa que es troba a faltar. Dolça temptació!

Alte Reben Feinherb Auslese 2007: Groc palla amb certa turbidessa, entrada afilada i restes carbòniques que omplen la boca d’aromes fruitals, final agradable però un pel curt. Explosiu!!

Alte Reben Feinherb 2009: Color jove i gens evolucionat, aromes terpènics i primaris, most flor, dolç i juganer, et deixa la boca plena de fruita blanca. Bona acidesa. Juganer!

Alte Reben Auslese 2008: Anyada freda i de bona qualitat. De color palla mitjanament evolucionat i una magnífica acidesa al entra a la boca, que contraresta els alts nivells de sucre residual, jocs d’aromes llaminers i frescor final. Llarg en boca. La seducció blanca!

Alte Reben Auslese 2010: Any molt fred i sense pluja, color viu i gens oxidat, macedònia de fruites blanques i d’os, frescor i vivacitat en un vi amb molt de recorregut encara. Els postres complets!

Alte Reben Beerenauslese-GK 2011: Tot i la seva joventut, la botrytis ha marcat la imatge d’aquest vi amb uns colors d’or brillant i profund, aromes humits i de sotabosc barrejats amb caramels d’eucaliptus i romaní. Golden finger!! (per llepar-se els dits)

Salut i Rieslings!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s